lauantai 21. maaliskuuta 2009

Alkutaival...

Enpä ikinä ajatellut alkaa kirjoittaa omaa blogia, mutta kaipa se tulee jokaisen itseensä kunnioittavan tankotanssijan niin tehtävä. No en kyllä itseäni haluaisi kutsua tankotanssijaksi, koska sehän on vain harrastus siinä missä muutkin. Oletan että kaikki te fiksut ihmiset tiedätte mistä fyysisesti rankasta ja mahtavasta liikuntalajista puhun, mutta jos olette kuussa asuneet viimeiset viisi vuotta voitte varmasti tutustua linkkieni kautta tähän mahtavaan lajiin.

No, en ajatellut pelkästään blogissani käsitellä tankotanssia vaan muitakin asioita, mitkä kiinnostavat minua, kuten sisustaminen, rakentaminen, kauneudenhoito ja ehkä hieman kissatkin. Elämäni täyttää tällä hetkellä työ, opiskelu, tankotanssi + muu elämä.

Jos tässä nyt alkuun pääsisi niin laitan blogin ensimmäisen treenivideon tänne, mutta ennen sitä pieni alustus... Ennen tankotanssia olen harrastanut nuorempana kymmenisen vuotta telinevoimistelua, jossa toimin valmentajana/tuomarina, mutta siitäkin on jo melkein kymmenen vuotta! No sen jälkeen etsin pitkään sitä omaa lajia, kävin läpi uinnin, aerobicin, salilla käynnin, seiväshypyn (joo, luit oikein ;) ), tenniksen, mutta mikään näistä ei vaan napannut. Urheilu tuntui pakkopullalta, jota piti harrastaa, koska oli pakko, eikä niin että se oli sellaista mitä halusi tehdä, koska se oli kivaa. Tähän ajattelutapaan olin tottunut ja väkisin salille raahautuminen tuntui vastenmieliseltä. Näin joskus jo ehkä pari vuotta sitten amerikkalaisessa talkshowssa näyttelijän Sheila Kelleyn , joka oli niin sanotusti keksinyt tämän nykyajan tankotanssilajin ja tuonut sen hikisistä strippiklubeista jumppasaleille. Silloin innostun, mutta Suomessa ei ollut mahdollisuutta harrastaa lajia ja asia unohtui. Sitten sattumalta 2007 syksyllä silmiini sattui rock the pole koulu ja menin heti tunneille... olen ollut addiktoitunut siitä saakka :) Sinänsä ihanaa, kun teen tätä siksi kun se on niin kivaa ja siinä samalla olen hankkinut itselleni hyvän kunnon ja kohtuulliset lihaksetkin.

Olen siis harrastanut tankotanssia Rock the Polella (RTP) nyt puolitoista vuotta ja käyn myös tekemässä tuurauksia koululla kun vakkariopettajat eivät pääse paikalle. Olisi kiva opettaa enemmänkin, mutta aika on rajallista. Hikoiltu on jo tähän pisteeseen saakka, mutta tarkoituksena olisi oppia vielä paljon lisää kyseisestä lajista. Seuraava tavoite on syksyllä ensimmäinen Suomessa pidettävä PoleArt tapahtuma, johon olen osallistumassa. Siihen on vielä pitkä aika, mutta haluaisin oppia vielä niin paljon ennen sitä, joten työtä riittää. Omistan oman tangon, joka on yleistä lajin harrastajien keskuudessa, koska se helpottaa harjoittelua, kun ei aina tarvitse raahautua salille asti. Meillä on vaan aika vähän tilaa, joten joudun aina vähän raivaamaan lisää tilaa kun treenailen. Mutta siis tässä ensimmäinen video:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti